Kas yra mikrožalumynai?
Daugelis jūsų tikriausiai jau tai žinote: mikrožalumynai – tai jauni įvairių daržovių daigai, kuriuos su microplants.lt nesunkiai užsiauginsite patys. Mikrožalumynai išleidžia lapus ir yra labai ankstyvoje augimo stadijoje. Tai suteikia jiems ypač švelnų, gaivų ir intensyvų skonį. Be to, mažuose augaluose gausu vitaminų, mineralų ir antrinių augalinių medžiagų.
Mikrožalumynai: auginimo patarimai
Su microplants.lt galite labai lengvai užsiauginti savo mikrožalumynus, nes viskas yra specialiai sukurta mikrožalumynams auginti ir nereikalauja dirvožemio. Pradinį rinkinį sudaro porcelianinis dubuo, nerūdijančio plieno įdėklas ir vieta dviems sėklų padeliams. Jums nereikia sodininkystės žinių, kad galėtumėte mėgautis fantastiškais mikrožalumynais su minimaliomis pastangomis.
Pradėkite auginti dabar
- Porcelianinio dubenėlio vidinėje pusėje rasite žymą. Pripildykite dubenį vandens iki šios žymos, kad daigai būtų optimaliai drekinami.
- Ant nerūdijančio plieno atramos uždėkite du sėklų padelius vienas šalia kito ir įdėkite į auginimo lėkštę.
- Svarbu: Uždenkite sėklų padelius kultivavimo dangteliais ir palaukite, kol mikrožalumynai patys juos nustums.
- Sėkloms reikia tamsos sudygti ir pradžioje turi būti apsaugotos nuo dienos šviesos. Be to, dangteliai sukuria puikų klimatą mikrožalumynams augti.
- Priklausomai nuo auginamų mikrožalumynų tipo ir kambario temperatūros, mikrožalumynai nukelia dangtelius po 2–4 dienų. Nenustebkite dėl gelsvos lapų spalvos, nes dienos šviesa per artimiausias dienas pavers juos sultingais ir žalios spalvos!
- Pūkeliai ant šaknų dažniausiai išsivysto praėjus 2-3 dienoms po mikrožalumynų „pasodinimo“. Dėl medvilnę primenančios, purios išvaizdos, mažos šaknys dažnai painiojamos su pelėsiu. Tačiau nesijaudinkite, jei augimo fazėje ant daigų sėklų padėklo atsiranda baltas pūkas. Tai visiškai normalu.
- Po 5-7 dienų. Kai tik mikrožalumynai išauga iki maždaug nykščio ilgio, galite pradėti derliaus nuėmimą. Derlių geriausia nuimti pagal poreikį, kad išliktų maistinės medžiagos, o žaluma būtų malonaus ir intensyvaus skonio.

O dabar mėgaukitės!
Ant sumuštinių, salotų ar kokteiliuose – Mūsų mikrožalumynai praturtina kiekvieną receptą ir traukia akį ant kiekvieno stalo. Patiekalo skonis pakeliamas į visiškai naują lygį, kai pridedama, pavyzdžiui, šiek tiek aštrių garstyčių ar ridikėlių mikrožalumynų. Žinoma, šių maistinių medžiagų bombų neturėtų trūkti ir salotose. Ir net geriausias mėsainis taps dar skanesnis su sultinga žaluma.
-> Parduotuvė
